Kirppis / hääosasto

Hääpäivä on omalta osalta onnellisesti ohi. Häiden teemana oli Rakkautta on... eli Love is... -hahmot, sekä teemavärinä sininen (royal blue).
Itse olen tehnyt hankintoja huomioiden niiden pitkäikäisyyden, ja nyt on aika luopua näistä eteenpäin.

Hinnat eivät pääosin sisällä postikuluja. Mielellään puvun osalta tosiaan sovitus, ja ainakin särkyvillä tavaroilla nouto (Jokioinen) - kuljetusapua niin puvulle kuin tavaroille saattaa järjestyä Salo-Forssa-Hämeenlinna-Turku-Pori-Vaasa  -välille aina silloin tällöin. Hinnoista voidaan toki keskustella ja erityisesti suurempia pakettihintoja voidaan miettiä. Pahoitteluni siitä, että mittoja ja kuvia vielä puuttuu. Muuton jälkeen joudun hieman etsimään tavaroita, mutta koitan näpytellä pikkuhiljaa lisää. Toivottavasti mikään mainittu ei ole hukassa, etsin toki mahdollisimman pian kyselyiden mukaan lisää tietoa. Sivua on päivitetty pyyntöjen mukaan, joten rohkeasti vain viestiä tulemaan!

Päivitetty 8.9.2014


Yhteystiedot:
kirppis@aavehaltian.netHääpuku & irroitettava erillinen laahus


vas. sulhasen liivi ja kravatti + hääpuku ja morsiuskimppu, oik. laahus kiinnitettynä kirkossa ja huntu takaa

vas. hääpuku sivusta, oik. vauvamasu tuli yllätyksenä joillekin vieraille =) pukua ja huntua etuviistosta
 

vas. nyöritystä puettaessa, takakirjailut, laahuksen kiinnityskohta, oik. puku henkarissa

vas. puvun etukirjailut ja rusetti (ennen kuin puku kiristetty päälle), oik. puku takaa

Mittoja ja lisää kuvia selvittelen toki pyydettäessä. Parasta toki olisi aina sovitus. Itse olin ennen raskautta vaatekokoa 42-46. Nyöritys on ihana säätövara, nyörien takana olevan valkoisen paneelin saa haluttaessa pois. Häissä olin raskausviikolla 31+4 ihan reilun kokoisen masun kanssa (4,5 kiloinen poika sieltä syyskuussa syntyi). Puku oli sopiva myös ennen raskausaikaa (ostettu syksyllä 2010) eli säätövaraa on runsaasti ja masua varten tehdyt lisäykset antavat tilaa nimenomaan etupuolelle, joten selkäpuoli istuu suorassa. Sovituskuvia syksyltä on myös jossain cd:llä, joten voin niitä pyydettäessä kaivella sieltä. 

Puku on tilattu mittatilaustyönä Kiinasta ihan perinteisenä hääpukuna (ei äitiysversiona) ja muokattu/viimeistelty morsiusliikkeessä äitiyspuvuksi lisäämällä alimpaan helmakankaaseen hieman lisätilaa (jätetty sinnekin saumanvaroja, joten sopisi vieläkin suuremmalle vauvamasulle) - lisäkangaspalat on myös helppo poistaa, eivätkä ne näy päällepäin. Puku on tilattu laadukkaasta paikasta, ei suinkaan halvimmasta. Puvun nyörit ovat sinistä satiinia, nauhoja ei ole lyhennetty. Puku on myös takahelmasta kirjailtu (näkyy viimeisessä kuvassa hotellin käytävältä). Toiseksi viimeisessä kuvassa näkyy puku vielä pukemisvaiheessa päällä, eturusetin ympärillä on myös rypytyksissä helmikirjailua, yläosaa on myös helmikirjailtu (edestä ja takaa). Puku on paksu luonnonvalkoista satiinia, sekä samaa morsiuslaatua olevaa sinistä satiinia. Puku on vuoritettu asianmukaisesti ja yläosassa on korsettiluita hyvin tukena.
Yläosan korsettiluita on edestä hieman lyhennetty (tämän tein itse häitä edeltävänä päivänä mukavuussyistä vauvamasun ollessa melko iso, istuvuus ei mielestäni kärsinyt) - nämä voi toki uusia.

Itse halusin puvun helman olevan irti lattiasta, joten alla on melko muhkea vannehame tyllikerroksineen. Vannehameesta poistin alkuperäisen kuminauhavyötärön ja korvasin sen trikoolla. Vannehameen ylimmän vanteen otin pois tarpeettomana, joten yksivantaisena mentiin hääpäivänä. Tällä hetkellä vannehametta on muokattu vanhojentansseja varten hieman suuremmaksi toiselle henkilölle. Haluttaessa vannehame toki kuuluu kauppaan, mutta se on tosiaan muokattu ihan pikaisesti ommellen (eihän se sieltä näy). Erilaisilla vannehameilla puvun pituus muuttuu, samoin kuin jos ei ole raskaana on puku pidempi. Arviolta sopii siis noin 160-175 cm pituiselle (vähän omista mieltymyksistä, vannehameesta ja vauvamasun olemassaolosta riippuen).

Laahus on täysin irroitettavissa ja kiinnittyy nauhoilla puvun alla hakasin, pujottuu siis nyörityksen alaosasta sisään. Laahuksen pituus on noin 3 metriä (voin yrittää mitata tarkemmin), pisaran muotoa mukaileva. Päällikangas sinistä satiinia (samaa kuin puvussa tietenkin) ja alapuoli vuorikangasta. Kirjailut valkoiset (sis. helmikoristelua). Itse pidin laahusta kuvauksessa, kirkossa, kättelyissä ja hääjuhlan alussa - ja laahus poistettiin kokonaan ennen häätanssia (ei tarvinnut pukua riisua, hakaset vain kurottelin puvun alta auki). Kirkosta poistuttaessa otin laahuksen käsivarrelle roikkumaan (mikä on myös kätevää), joten ei ole kovin paljoa ulkona laahautunut. Pukua ei ole pesetetty, mutta sellaisenaan se ei kovin likainen olekaan (helma kun on korkealla, eikä ulkona ole oltu kuvauksia lukuunottamatta. Laahus säilytetty taiteltuna, puku roikkuu pukupussissa. Ennen häitä kun silitin laahuksen, säilytimme sitä sen jälkeen rullalla aina pukeutumiseen saakka.

Kuvissa näkyvä huntu on ostettu suomalaisesta morsiuspukuliikkeestä. Kaksi kerrosta ja satiininauhareunus. Kampakiinnitys. Erilliskuva alempana hunnut-kohdassa.

Pukuun on myös teetetty samasta sinisestä satiinista bolero (vuoritettu keskiosasta samalla satiinilla eli kaksinkertaista, hihoissa vuori vuorikangasta). Itse en tarvinnut boleroa heinäkuussa, mutta käytin sitä ollessani kaaso talvihäissä. 


Pakettina:


Hääpuku (sopii niin ei-odottavalle kuin odottavalle äidille)
Irroitettava 3 metriä pitkä sininen kirjailtu laahus
Sininen pitkähihainen bolero
Huntu (kaksikerroksinen, satiinireunus)
Käsineet (ei sormia, ei täysin puvun mukaiset, käyttämättömät)
Vannehame (kotitekoisesti muokattu, 2 vannetta, tyllikerrokset päällä)
Morsiuspukupussi
Ylimääräistä kangasta (valkoinen satiini ja sininen satiini, en nyt muista paljonko jäljellä)

Kaikki yhteensä 590 e 530 e
Pukua saa tulla sovittamaan (postituskin toki mahdollinen).
Mielellään myyn kaikki yhteensopivat osat yhdessä. Mikäli olet kiinnostunut vain osasta pakettia niin tarjoa!

Miesten liivi ja kravatti

Kuvissa sulhasen puvun alta näkyy samasta sinisestä satiinista Suomessa teetetty liivi ja kravatti. Liivissä musta selkäosa.

Sulhasen liivi (Matex koko M(1))
Kravatti (Matex)
Yhteensä 80 e, pelkkä liivi 60 e (sinistä satiinia saattaa olla tarpeeksi jäljellä toisenlaisen solmion teettämistä varten)
Myydään vain morsiuspuvun ostajalle, tai morsiuspuvun myynnin jälkeen.

Morsiuskimppu, muut kukat ja Love is -maljakko


Kimppu näkyy myös hääpuvun kuvissa.


Morsiuskimppu silkkikukista - erittäin kätevä ja kestävä, teetetty pukuun ja tietysti omiin mieltymyksiin sopivaksi. Kahvallinen, valkoiset silkkinauhat, valkoisia ja sinisiä ruusuja, sekä murattia, valkoista harsokukkaa ja helmikoristeita.
Vieheet yhteensopivat (pieni varsi, johon sidottu, neulakiinnitys), meillä ruokapöydän koristeena ollut pitkänmallinen asetelma (myöskin sinisiä ja valkoisia ruusuja sekä murattia) ja heittokimppu (pieni, kahvallinen, sinistä satiininauhaa).
Silkkikukkina ei tarvitse pelätä lytistymistä kättelyiden halauksissa, eivätkä ole säälle arkoja! Ja sai joillekin häiden jälkeen kertoa, että silkkikukkiahan ne olivat kun sama pöytäasetelma oli myöhemmin esillä =)

Morsiuskimppu (pisaranmallinen, kahva)
Vieheet (sulhasen, bestmanin, isän ruusut x2, sulhaspojan pikkuruusu, äidin ruusut x2, gerberaviehe x2)
Pöytäasetelma (pitkänmallinen)
Heittokimppu (pieni)
Yhteensä 165 e


Love is -maljakko, posliini, vanha (pintalakkaus säröilee), hääkimppua varten sovitettu sisälle metalliketjua ja putki (saa halutessaan mukaan), johon kimppu asettuu nätisti eikä maljakko kaadu. Iso-Britanniasta löytyi tämä aarre.
Hinta 25 e (mielellään nouto).


Kukat ja maljakko yhteensä 180 e.

Hääkaari


Valkoinen puutarhakaari, jonka ympärille kiedotaan ensin harsoa, ja sitten runsaasti tylliä (sellainen pakallinen). Kummallakin sivulla murattiköynnös (valkoreunaista) ja jättigerbera sekä ylhäällä köynnös, jossa valkoisia ja sinisiä ruusuja (samoja kuin morsiuskimpussa). Kuvassa ommeltu kaaren reunoille. Laitoimme kaaren etuosiin kivillä täytetyt kukkaruukut pitämään kaaren paikoillaan. Kaari purettu laatikkoon häiden jälkee.

Koottava metallinen puutarhakaari 
Peiteharsoa
Valkoreunaiset murattiköynnös (2 kpl)
Jättigerbera (2 kpl)
Ruusuja sisältävä köynnös
Valkoista tylliä ("pakallinen")

Yhteensä 60 e + pk (huom. jättigerberat ovat melko pitkiä postittaa, ilman gerberoja hinta 40 e + pk)

Love is... -kakunkoriste


Jalustallinen suhteellisen iso koriste, meillä ei ollut omaa hääparin kakkua, joten koriste oli kakun vieressä, joten pysyi puhtaampana.
Uniikki, Yhdysvalloista lähtöisin. Tässä kuvassa jalusta ei oikein näy.

Hinta 80 e, mielellään en postita tätä särkymisvaaran vuoksi. Koristeen vuokraamisesta voidaan keskustella.


Lautasliinat

Kangaslautasliinat, koko n. 43 x 43 cm, polyester, pesty ja silitetty, laskostettu 4 osaan, (osaa ei käytetty ja on säilytetty rullalla, kuten oli meillä kattauksessakin), helppo puhdistaa (myös punaviinitahrat lähtivät). Sininen ja valkoinen (kirkas valkoinen), kumpaakin on noin 60-75 kappaletta. Tästä omaksi, ei kannata lähteä vuokraamaan tai ompelemaan.

Hinta 1,5 e / kpl tai kaikki 60 kpl kumpaakin eli 120 kpl yhteensä 144 euroa (= 1,20 e / kpl)
Ensisijaisesti myyn koko satsin kerralla.


Paikkakyltit/nimikyltit

Metalliset kyltinpidikkeet (pienet kehykset), joissa tuplasydänaukko ja suojalasi. Näissä taustapahvit on pääosin yhdestä reunasta teipattu alumiiniteipillä yhteen, joissain laseissa saattaa olla pientä säröä reunoissa mikä ei näy siis, mutta käsiteltäessä oltava varovainen. Nimet voi vaikka tulostaa valkoiselle paperille (tiedostopohjan saa mukaan jos ei halua itse mitoittaa), leikkaa irti ja pujottaa lasin ja taustapahvin väliin. Uloin taustapahvi musta.

Hinta 1,7 e / kpl tai kaikki yhteensä hintaan 1,3 e / kpl (tässä kohtaa en osaa sanoa montako kehyksiä on jäljellä, vaikkaisin että ainakin 100)

Love is -viirinauhat ja -ilmapallot

Valkoiset ilmapallot valkoisella painatuksella. Viirinauhassa punaista väriä ja hahmojen painatus, sekä teksti Love is... to get married. Ilmapallot tietysti avaamattomia paketteja (jäi yli) ja viirinauhaa löytyy myös avaamattomissa paketeissa kun pari pakettia riitti hyvin sekä orkesterilavan että ison oviaukon yläreunan koristeluun.

Yhteensä 50 e

Love is -pakettihinta

Rakkautta on... eli Love is... -teemaan sopivat esineet kaikki yhdessä paketissa. Mukaan saa myös haluttaessa netistä
kokoamani kuvatiedostoja mitä käytimme hääkarkkilauseissa (kuvilla).

Kakunkoriste 80 e
Viirinauhat ja ilmapallot 50 e
Maljakko 25 e
+ Kangasnenäliina

Yhteensä 135 euroa

Lautasliinarenkaat

Kultaisia ja punaisia lautasliinarenkaita, leveä ja paksuhko kiinteä rengas, nämä ajattelin maalata sopivaksi, mutta lopulta päädyimme ihan toisenlaiseen ratkaisuun (karkkipussukat lautasliinojen ympärillä), joten en edes ehtinyt kokeilla maalausta. Näitä pitäisi olla ainakin 105 kpl, jollei 150 kpl.
Hinta 0,5 e / kpl, yli 50 kappaleen erissä 0,3 e / kpl

=> huuto.net (aavehaltia)


Pahvipohjia

Jonkinnäköisiä kiitoskorttityyppisiä pieniä pahvipohjia. Hopeanvärinen reunus. 10 kappaleen paketeissa. Näitä löytyy muistaakseni runsaasti (kunhan muistan mihin nämä laitettiin (piti askarrella näistä nimikylttejä alunperin, kunnes tilasin kehykset).
Hinta 1 e / 10 kappaleen paketti. 


Hunnut

Jo ennen puvun tilaamista virittäydyin häätunnelmaan etsimällä sopivaa huntua... osa ostettu käytettynä. Hunnut säilytetty roikkumassa pukupussissa, pientä ryppyisyyttä, mutta saa varmasti suoristeltua jos se nyt haittaa edes. Mitat noin-mittoja, yksittäiskuvat roikkumassa ovea ja mustaa pukupussia vasten. Yhteiskuvassa mustaa nahkasohvaa vasten.

Hunnut yhteiskuvassa: satiinireunainen häissä käytetty, helmireunainen, lyhyt, runsas, satiinireunainen valkoisempi


Satiinireunainen häissä käytetty huntu (näkyy hääkuvissa) 40 e / pisin pituus 75 cm, lyhin 60 cm, 2-krs, ivory
Murattiköynnökset

40 kpl murattiköynnöksiä, isohkot kokovihreät lehdet, joissa taustapuoli harmahtavaa (eli lehdet yksipuolisia)
Hinta 3 e / kpl ja kaikki yhteensä 100 e + pk. Vasemmalla kuvassa 1 murattiköynnös, oikealla nipussa 5. Pituus n. 1,5 metriä.
Lisätietoja: http://decorahouse.com/product_info.php?products_id=272

=> huuto.net (myyjän tunnus: aavehaltia)Tuolinpäälliset 

4 kpl valkoista hieman venyvää muotoonommeltua tuolinpäällistä
4 kpl sinistä satiinikangassuikaletta tuolin rusetteihin
Yhteensä 25 e

Sininen morsiuslaukku

Rypytyksiä ja timantteja toisella puolen. Kantoketju lyhyt ja pitkä.
Hinta 15 e

Klipsit koristeita varten

Klipsit sellaisten kirkonpenkinpäätykoristeiden tekoa varten. Muistaakseni näitä 10-12 kpl valkoisia.
Hinta 1 e / kpl

Vieraskirjakynät ja "soittorasia" jalustalla

Morsian ja sulhasen -hahmokynät (lintu), kiinnitetty puiseen vaaleaan jalustaan, missä myös ruuvattu häämarssia soittava veivattava "soittorasia".
Hinta 12 e

Maljakot ja muut koristetarpeet

Ikean sininen maljakkosarja (3 eri kokoa x 2)
4 sinistä kissamaljakkoa
4 isompaa pientä kirkasta lasimaljakkoa
3 pienempää kirkasta lasimaljakkoa
2 neliöpohjaista minipientä lasimaljakkoa
laatikollinen (10-15) ylöspäin hieman levenevää maljakkoa (kahta kokoa, sellainen olutlasimalli)
- näissä sellofaania sisällä ja pientä murattia suuaukossa ympärillä ja ruusu keskellä (kolmen värisiä ruusuja)

4 pussia sinisiä lasikiviä (nämä olivat ripoteltuina pöydille)
vajaa 50 m rulla lastusatiininauha hopea
vajaa ivory leveä satiininauharulla
siniset risupallot
kangaspintaista pahvia (säilytetty rullalla pitkään) ns. lamppuvarjostinpahvia ilmeisesti (vaatii pitkän suoristusajan painon alla)
miniruusut (sininen, valkoinen ja hopea) muutama paketti
sininen lasimaali
krakelointilakka
sininen metallilanka 5 x 10 m
piippukrassi sininen ja valkoinen
pakallinen tylliä (40 yards) harmaa ja valkoinen (avaamaton)
pöytäliina valkoinen (90x132 tuumaa)
teräsketjua ("helmiketjua")

silkkikukkia: hopeisia ruusuja, tummansinisiä ruusuja, valkoista/sinistä pikkukukkaa

Muut juhlapuvut / värillinen tanssiaispuku/hääpuku, kaason puku ja vanhojentanssipuku

Liila tanssiaispuku/hääpuku (käytetty kerran), tuotu Yhdysvalloista matkalaukussa Suomeen
kokoarvio 40-44, osittaisnyöritys (vetoketju ja nyöritys), nyörit jatkuvat olkaimina
korsettimainen yläosa, hopeakirjailua, nyörityksen lähikuva ei vastaa puvun väriä, enemmän siis väri tuollainen kylmä-hopeinen-liila, pukuun sisältyy hartiahuivi kooltaan 170 x 35 cm, puvun edestä päältä kapeimmalta kohdalta otettu noin-mitta 37 cm eli n. 74-80 cm vyötärö kai, pituus kaula-aukon alareunasta helmaan n. 130 cm
Hintapyyntö 100 e


Vaaleamman sininen / turkoosihtava kaason puku
irroitettavat olkaimet, tylli näkyy helman alta
(on eksynyt toisaalle säilytykseen, joten saa nähdä milloin tästä lisätietoja)


Vanhojentanssipuku
taftihelma, samettimainen musta yläosa, itse ommeltu, jälki ei täydellistä, kokoarvio noin 42, puvun edestä päältä vyötäröltä otettu noin-mitta 43 cm eli arvioisin vyötärö n. 80-85 cm, pituus kaula-aukon alareunasta helmaan n. 128 cm
Hintapyyntö 60 e


Satiininen vaaleansininen mekko, käytetty kaason tehtävissä (talviaikaan ja hääpuvun sininen bolero oli harteilla puvun kanssa), koko n. 44, edestä päältä otettu vyötärön noin-mitta 44 cm eli vyötärö n. 85-90 cm, otettu hieman sisään kainaloiden alta tilapäisesti, saattaa olla kokoa 46, pituus kaula-aukon alareunasta helmaan n. 115 cm
Hintapyyntö 40 eSateenvarjot

3 kpl valkoisia isoja sateenvarjoja, puukahva, yhdessä hieman käytön jälkiä muistaakseni, muuten ihan muoveissa säilytetty hääautoissa varalla
Hinta yhteensä 40 euroa

Kuusipenninen

Kolikko, kengänpohjaan laitettavaksi. Ostettu Skotlannista.
Hinta 4 euroa


Täydennän sivun tietoja ja lisään kuvia aina kun ehdin. Nyt olen käyttänyt pääosin muistia ja hääkansiota tavaroiden listaamiseen. 
Sijainti: Salo, kyyti saattaa järjestyä silloin tällöin: Salo-Turku-Pori-Vaasa ja Salo-Forssa -väleille.

Yhteydenotot: 

kirppis@aavehaltian.net 

Graphics © www.graphicgallery.com